Resultaten

Voor ons staan de jongeren op nummer één. We willen hun jeugd zo normaal en plezierig mogelijk maken. Dat begint bij hun toekomst. Met het JongerenNetwerk willen we verergering van problemen, schooluitval en overlast van deze jongeren zoveel mogelijk voorkomen. Onze ervaring is dat de jongeren die wij begeleiden geen of minder professionele hulp nodig hebben. Dat betekent niet alleen een positieve bijdrage aan het leven van de jongeren, zo besparen we ook nog eens direct jeugdhulpkosten. Op die manier levert het JongerenNetwerk een waardevolle bijdrage aan het leven van de jongeren en aan de maatschappij.

Cijfers

Het JongerenNetwerk betrekt jongeren met een verleden in de jeugdhulp, door ze in te zetten als vrijwilliger. Jongeren die als vrijwilliger optreden, ervaren dat ze zinvol bezig zijn. Het geeft ze de ruimte om iets te betekenen voor anderen. We bieden hen een leer-werkplek en een zinvolle besteding van hun dagen. Vanaf het allereerste begin in 2014 hebben al meer dan honderd jongeren als vrijwilliger en ervaringsdeskundige meegewerkt aan een betere toekomst met betere hulp.

De kracht van het JongerenNetwerk zit hem in het één-op-één-contact. Zonder tussenkomst van een grote organisatie of administratie kunnen jongeren onderling contact met elkaar maken. En dit contact is exact wat hen verder helpt. Gelijkgestemde jongeren bieden elkaar een plek om zich te uiten, zich kwetsbaar op te stellen en te durven vragen. Dit helpt zowel de hulpbehoevende jongere als de hulpgevende vrijwilliger.

Het JongerenNetwerk in cijfers (per 1-1-2021)

  • Bestaat sinds 2015
  • Aantal bereikte jongeren: Ruim 4000
  • Aantal vragen van jongeren beantwoord: Ruim 1000
  • Aantal presentaties op scholen, buurthuizen en jongerenbijeenkomsten: 166
  • Aantal jongerenvrijwilligers (sinds 2017): 94
  • Aantal getrainde buddy’s: 30
  • Aantal buddytrajecten: 137

166

Voorlichtingen/presentaties op scholen, buurthuizen en jongerenbijeenkomsten

4033

Jongeren bereikt

137

Aantal buddytrajecten

Kom in contact met Het JongerenNetwerk

Heb je naar aanleiding van wat je gelezen hebt vragen, wil je graag meer te weten komen over Het JongerenNetwerk of wil je misschien ons iets laten weten? Neem dan gerust contact met ons op via dit formulier.

*
*
*